Szabó Magda Emlékverseny

2013.09.17

Tisztelt Kollégák!

Szeretnénk felhívni a figyelmüket novemberben, MAGYAR TANTÁRGYBÓL megrendezésre kerülő Szabó Magda Emlékversenyre, melyet a Szabó Magda Szellemi Örökségéért Alapítvány és a Szabó Magda Magyar-Angol Kéttanyelvű Általános Iskola szervez.

Ebben a tanévben három korosztályban, a II. kerületi 2-4., 5-8. és 9-12. osztályosok számára MESEÍRÓ PÁLYÁZATOT hirdetünk Szabó Magda egy (meg nem nevezett) műve alapján.

mesemondo-versen_2013_ii--kerulet--4-.jpg

A plakát és a pályázat a Szabó Magda iskola honlapjáról tölthető le.

A diákoknak az alább megadott szereplők és mondatok közül, legalább 3 felhasználásával egy saját mesét, történetet kell írniuk, maximum 2 gépelt oldal terjedelemben. Az író egyes szám első személyű szereplője legyen a meséjének.

A munkákat 2013. november 5-ig várjuk postán (Szabó Magda Kéttannyelvű Általános Iskola, 1026 Budapest, Gábor Áron utca 47.) illetve a Szabó Magda Szellemi Örökségéért Alapítvány email címére: szabo.magda.alapitvany@gmail.com.

A zsűri a legjobbnak ítélt munkák szerzőit hívja be a 2013. november 19-i szóbeli fordulóra, ahol a gyerekek felolvassák saját meséiket. (A szóbeli fordulóra szóló meghívókat a pályázók legkésőbb november 12-ig megkapják.) Mindhárom korosztályban az első három helyezettet jutalmazzuk az Arany-Sziget, Ezüst-Csillag illetve Bronz-oszlop Díjjal. A felolvasás után a közönség szavazatai alapján adjuk ki a közönségdíjakat. Szeretettel várjuk az érdeklődő szülőket és a felkészítő tanárokat, hiszen ők is szavazhatnak.

Terveink között szerepel, hogy a nyertes meséket kis kötetben megjelentetjük, ezért szívesen vesszük a meseillusztrációkat is (ezek természetesen nem kötelezőek, nem befolyásolják a mesék elbírálását).

Nagyon várjuk a felső tagozatosak és gimnazisták munkáit is. Hangsúlyozzuk, nem csak klasszikus meséket várunk. Örömmel és kíváncsian fogadnánk a mai tinédzserek, fiatalok világát bemutató írásokat is.

A mesékben tehát az alábbi nevek, illetve mondatok közül kell legalább hármat felhasználni.

SZEREPLŐK:

·        Mami

·         Tölgy Tamás

·         Kandúrka

·         Őz Ödön

·         Ürge Kálmán

·         Felügyelőbácsi

·         vén Kesely

·         Csillagos homlokú ló

·         Tükör

·         Sziget

·         tűzliliom

·         tantusz

·         eseményrögzítő

·         gondolatolvasó

·         zöld levélerekből szőtt paplan

MONDATOK:

·           „Semmiféle élőlénynek nem szabad fájdalmat okozni soha.”

·           „Olyan kék, melyben benne van a világ minden kéksége.”

·           „Ezer veszély, ezer csoda.”

·           „Milyen csodálatosan eleven álom!”

·           „Arany ragyogás áradt közöttük.”

·           „Úgy bízott benne, annyi részvétet látott szemében.”

·           „Meleg este volt, nagy csillagok szikráztak felette.”

·           „Még könnyein át is érezte a felé sugárzó részvétet és aggodalmat.”

·           „Különös pillanat volt, mintha megállt volna az idő.”

·           „Emlékezz és felejts!”

Kérjük, a dolgozatokra feltétlenül írják rá a beküldő nevét, osztályát és iskoláját, továbbá magyartanárának nevét, e-mail címét.

Budapest, 2013. szeptember 12.

Információ: Bereczki Mária kurátor,

email: szabo.magda.alapitvany@gmail.com,

telefon: 06 30 630 0371

Szeretettel várjuk az érdeklődő II. kerületen kívüli diákok jelentkezését is!