Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.09.20

Game of Voice 2016

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Tisztelt Kollégák!

Szeretnénk felhívni a figyelmüket a Szabó Magda Szellemi Örökségéért Alapítvány és a Szabó Magda Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola  idei  „A GAME OF VOICE – EVERYBODY IS SOMEBODY” elnevezésű ANGOL SZÉPKIEJTÉSI VERSENYÉRE, melyet a II. kerületi általános iskolások és gimnazisták számára hirdetünk meg. A verseny 2016. november 17-én 14 órakor kezdődik,helyszíne a rendező általános iskola (1026 Budapest, Gábor Áron utca 47.). Kérjük, olvassák el pályázati kiírásunkat és ismertessék meg azt kollégáikkal is!

game-of-voive-2106.jpg

 

 A versenyen a kerületi 3-10. osztályos tanulók csapatai vehetnek részt négy korcsoportban: 3-4.; 5-6.; 7-8. és 9-10. osztályosok. A korosztályon belül a két adott évfolyam diákjai alkothatnak egy közös csapatot is. Egy csoport maximum öt főből állhat. Természetesen külön értékeljük a tagozatos vagy kéttannyelvű iskolákból érkezőket és az angol nyelvet normál (maximum heti 3) óraszámban tanulókat.

Hagyományainkhoz híven a verseny győztesei értékes nyereményekben részesülnek.

Az idei A Game of Voice témája kapcsolódik iskolánk éves projektjéhez, erre utal az Everybody is Somebody alcím. A projekt célja, hogy a gyerekekben erősítsük az elfogadást, hogy értsék-érezzék azt, hogy a világ sokszínű, legyenek nyitottak azok felé, akik tőlük bármilyen módon különböznek. A

verseny választható szövegei is erről szólnak. A jelentkezők az általunk alább megadott szövegekből választhatnak, és ezeket kell dramatizálva előadniuk, eljátszaniuk. A verseny lényege, hogy az előadás élvezetes – hangjáték-szerű legyen. Keltsék életre a szöveget. (Nem kell kívülről tudni azt – ez nem szempont az elbírálásnál. Az előadásban lehet effekteket használni az időkorlát keretein belül.) A zsűri a kiejtés és az előadás módját bírálja.

A szövegválasztásnál és a felolvasásnál/előadásnál kérjük, vegyék figyelembe a következő szempontokat:

•          a felolvasás, előadás időtartama nem haladhatja meg az 5 percet

•          csoportok létszáma: maximum 5 fő

Úgynevezett belépőként a versenyre, minden jelentkező csapattól kérünk egy (szabadon választott méretű)fotómontázst, amely a felkészülés menetéről vagy az előadott szöveg témájáról szól. Ezeket a verseny alatt és után az iskolában kiállítjuk. Kérjük, a munkák hátuljára írják fel a versenyzők és iskolájuk nevét. A legjobb montázsok készítőit is jutalmazzuk.  A montázsokat a Szabó Magda Iskola portáján elhelyezett gyűjtődobozba kell leadni, ennek határideje: november 11., péntek.  

A választás megkönnyítése érdekében két nagy korcsoportra: (3-6 és 6-10 osztályosok) bontva találják a választható szövegeket. A hatodikosok mindkét szövegkínálatból választhatnak.

A 6-10. osztályosoknak szóló kínálatban két típúsú szöveg is van. A hosszabb, kevesebb párbeszédet tartalmazó részek és a “Problem Page”-ek. A hosszabb részeket több versenyző is előadhatja, egymást felváltva.

A   “Problem Page” téma választása esetén az induló csapatoknak lehetőségük van arra, hogy életszerű párbeszéddé átírva adják elő a szöveget. (Az alapítvány honlapján - www.szmalapitvany.hu - egy ilyen feldolgozásról találhatnak mintavideót.)

A választható szövegek, korosztályonként az alapítvány honlapján és az alábbi internetes címről tölthetők le. https://docs.google.com/document/d/1j2ytLHwXbAH2ArK4p4CyGC71gnigLT4qXsM4IoJQ9Cw/edit?usp=sharing

A zsűri a következő kritériumok alapján értékeli a versenyzőket:

•          a felolvasás és előadás minősége – ezen belül:

 

o          kezdés és befejezés 

o          artikuláció

o          hangerő

o          hanglejtés

o          tempó 

o          kapcsolat a közönséggel

o          pontos szöveg

o          előadási képesség

A versenyre a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével és elküldésével lehet jelentkezni. A lapon feltétlenül jelezzék, hogy melyik szöveget választották! Kérjük, ezt emailben: szabo.magda.alapitvany@gmail.comcímre  juttassák el legkésőbb október 17-éig.

Budapest, 2016. szeptember 1.

Üdvözlettel,

Erdősné Bach Zsuzsa

igazgató

Szabó Magda Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola

Dr. Szurmainaé Silkó Mária

a kuratórium elnöke

Szabó Magda Szellemi Örökségéért Alapítvány

Információ: Bereczki Mária – kurátor

mobil: 06-30-630-0371; e-mail: szabo.magda.alapitvany@gmail.com

 

Mihály István– Az angol szekció vezetője, Szabó Magda Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola – imihaly.mihaly.istvan@gmail.com 

 

 

PÁLYÁZATI  FELHÍVÁS , A JELENTKEZÉSI LAP ÉS A VERSENY PLAKÁTJA AZ ISKOLA HONLAPJÁRÓL TÖLTHETŐ LE.