Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.03.08

Debrecen felé nyílt Az ajtó

 

Debrecen, Budapest – Bemutatták az Uránia moziban Szabó István Az ajtó című filmjét, mely Szabó Magda regénye alapján készült. A vetítésre Helen Mirren színésznő is eljött, aki Emerencet alakítja a moziban. A debrecenieknek jövő keddig kell várni a díszbemutatóra. +Előzetes!


Debrecen felé nyílt Az ajtó 
Helen Mirren (Fotó: MTI, Kallos Bea)

 

– Emerenc számomra a magyar népet képviseli – mondta Helen Mirren az MTI Hírcentrumnak adott interjújában szerda este. Az Oscar-díjas színésznő Szabó István új filmje, Az ajtó premierjére érkezett Budapestre. Helen Mirren elmondta: először nem Szabó Istvántól hallott a készülő Az ajtó című filmről, hanem Ragályi Elemértől, a film operatőrétől, akivel a színésznő korábban már dolgozott együtt, s az évek során nagyon jó barátságba került. – Mondta, hogy elkészült a film forgatókönyve, és akad benne egy nagyon szép szerep a számomra – fogalmazott Helen Mirren, hozzátéve, hogy amint megérkezett a könyv, egyből látta, milyen csodálatos és milyen nehéz lesz Emerenc szerepét eljátszani. Megjegyezte, a filmművészetben ritkán adódik olyan film, amelyben két annyira erős női figura található, mint a filmbeli Magda és Emerenc. A színésznő hosszan méltatta filmbéli partnerét, a Magda szerepét játszó Martina Gedecket.

Arra a kérdésre, hogy mit jelent számára az önéletrajzi regényből készült film házvezetőnőjének alakja, azt felelte hogy az emberiségbe vetett hitet.

 

 

Forrás: