Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.02.17

Rendhagyó irodalomóra Szabó Magdáról

 

Rendhagyó irodalomóra Szabó Magdáról 
2011-02-17 18:37:55     hírek  |   
fotó: Babos Petra
          


A pápai Pedagógus Művelődési Ház adott otthont ma délelőtt annak a rendhagyó irodalomórának, melyet dr. Szurmainé Silkó Mária tartott az érdeklődő diákoknak és tanáraiknak.
A rendezvény elején Schmidt Dezsőné kuratóriumi elnök köszöntötte a megjelenteket, majd Németh-Vékes Erzsébet Beethoven: Für Elise című darabját játszotta el zongorán. Ezt követően Kerecsényi Zoltán intézményvezető olvasta fel Szabó Magda "A félistenek szomorúsága" című írásának egy részletét, mely Jókai Mórról szólt, méghozzá abból az apropóból, hogy holnap lesz az egykori pápai diák, Jókai Mór születésének évfordulója. 
Rádi Róbert, a Művelődési Osztály vezetője is köszöntötte a szép számban megjelenteket. Beszédében hangsúlyozta, hogy példás ez a rendhagyó irodalomóra és nagyon fontos is, hiszen a jelen diákságának meg kell ismernie a magyar múlt alakjait, jeles személyiségeit, így Szabó Magdát is. A rendhagyó irodalomórát dr. Szurmainé Silkó Mária, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Közművelődési főosztályvezetője tartotta.
- Szabó Magdát egyetemista koromban ismertem meg Debrecenben, hiszen én az ő barátnőjééknél laktam albérletben. Számomra nagyon nagy élmény volt vele találkozni, ugyanis én magyar tanári szakra jártam. Úgy emlékszem rá vissza, hogy Magda fegyelmezett, munkabíró, de a magánéletben jókedvű és vidám ember volt - mesélte az előadó.
Dr. Szurmainé Silkó Mária fotókkal illusztrált prezentáció segítségével beszélt Szabó Magdáról és személyes élményeiről. Az alkalmon röviden ismertette az író halála előtt nem sokkal elkészült könyvét, az "Ajándékomat megbecsüld" - Töredékek Szabó Magda életművéhez című vaskos kötetet is.Babos Petra 


 

 

A mappában található képek előnézete Rendhagyó irodalomóra