Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sajtóhírek

 

 

 


Alapítvány őrzi Szabó Magda emlékét

 

 

 

/Sajtóközlemény/ 

 

 

Szabó Magda Kossuth-díjas írónő halálának második évfordulóján sajtóközleményben jelentette be a "Szabó Magda Szellemi Örökségéért Alapítvány" nyilvántartásba vételét, működésének megkezdését Erdősné Bach Zsuzsanna, az alapítványt létrehozó Szabó Magda Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola igazgatója. 
 

 

A nevelés és oktatás, képességfejlesztésés ismeretterjesztés, kulturális tevékenység és kulturális örökségmegóvás feladatait vállaló közhasznú alapítvány Szabó Magda (1917. október 5., Debrecen- 2007. november 19., Kerepes) szellemi örökségének őrzésére, ápolására jött létre, és nyitott a hozzá társulni kívánó magánemberek vagy jogi személyek felé. 

 

Vállalásai között szerepel a tehetséggondozás, ösztöndíjak adományozása, kulturális programok szervezése és lebonyolítása, a Szabó Magda munkásságát feldolgozó tudományos dolgozatok, valamint az írónő életművét felidéző irodalmi és művészeti alkotásoklétrejöttének támogatása. Lehetőségeihez mérten különösen ügyel a hátrányos helyzetű fiatalok tehetséggondozására, a közhasznú tevékenységeinek profiljáhozillő intézményekkel, műhelyekkel és más civil szervezetekkel valóegyüttműködésre, közös programok szervezésére, s a partnerkapcsolatok mellett amódszertani támogatásra is. Az ötfős kuratórium által működtetett Szabó Magda Alapítvány vállalásai között szerepel a köz- és felsőoktatásban tanulókat és hallgatókat mozgósító versenyek és pályázatok kiírása, az iskolákkal és könyvtárakkal való együttműködés, továbbá egy Szabó Magda-dokumentumtárlétrehozása, az archívum bővítése.

 

 

 

Dr. Silkó Mária - A Kuratórium elnöke

 

 

 

Erdősné Bach Zsuzsanna - igazgató

 

 

 

Szabó Magda Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola

 

1026 Budapest, Gábor Áron u. 47